Yhteistyöblogi

Tervetuloa tutustumaan yhteystyöblogiin. Täältä löytyvät Eveliina Rusin tekstit ja linkit, joista löydät lisätietoja.

Pään asia päällimmäisenä
Missä asennossa pääsi on juuri nyt? Luetko tätä kännykältä vai koneelta? Laita käsi niskallesi ja tunnustele tunnetko siellä emännänkyhmyn, leskenkyttyrän. Jos tunnet kyhmyn, tiedät, että jotain pitää tehdä.
Mistä tiedät onko pääsi oikeassa asennossa? Jos pääsi on eteenpäin työntyneenä, tunnet sen niskassasi. Tunnet kireyttä. Tunnet kätesi alla kyhmyn.
Miksi pään pitää olla oikeassa asennossa? Jos et kannattele päätäsi oikein, saatat saada niskan kipeäksi. Lihaksissasi on turhia kireyksiä, jännityksiä, ne eivät toimi oikein. Voi olla, että kaulan puolen lihaksesi eivät tee mitään, kun taas niskan puolen lihakset ovat kokoajan jännittyneet ja venyneessä tilassa.
Minkälainen on oikea asento? Kun pääsi asettuu kellumaan, kireät lihaksesi vapautuvat, kasvat pituutta ja säästyt niskavaivoilta ja jopa päänsäryltä. Pääset eroon emännänkyhmystä!
Miten löydän pään oikean asennon? Kun huomaat virheasennon, korjaa sitä. Se on hyvä alku. Kun hahmotat virheet, voit korjata niitä. Päivän mittaan tarkkaile tilannetta. Jos työskentelet koneella, luet kännykkää, pää kallistuu helposti eteenpäin. Kohottaudu!
Kun alat hahmottaa asentoasi ja tarkkailla sitä, olet jo voiton puolella. Nosta pääsi kellumaan.
1/3 ryhdistäsi on "pääsi varassa". Pää on se ryhdin päällimmäinen pailikka.

Lue lisää täältä.
/Eveliina Rusi ©KaunisNainen

Minullako someniska?
Istutko päivisin koneen äärellä? Surffaatko kännykällä? Aina, kun pääsi on kallistuneessa asennossa, niskan puolen lihakset ovat venyneessä tilassa. Kun niskasi on kumarassa, pää kohti kännykkää tai läppäriä, niskallesi asettuu jopa 27 kg paino. Voit kuvitella, että siinä istuisi noin 7-vuotias lapsi. Pään paino moninkertaistuu sen ollessa kallellaan. Voit kuvitella, että tämä asento ei tee hyvää niskallesi.
Oletko tuntenut niskassasi kireyksiä tai särkyä? Vaivaako päänsärky? Someniska voi olla syypää.
Jos et voi kokonaan välttää sitä alaspäin kääntynyttä pään asentoa:
Muista

1. tauottaa; laita veri kiertämään hartioihisi jännittämällä hartiasi ylös korviin -rentouta, toista kolme kertaa
2. venyttää; nosta kädet ylös, ota ranteistasi kiinni ja nauti venytyksestä
3. palauttaa pää oikeaan asentoon; rentouta niska, vapauta pää kellumaan
4. kohottautua; anna pääsi kohota ylös kuin se olisi ilmapallo
Haluatko jatkaa samassa asennossa vielä 10 vuotta? Haluatko, että niskassasi oleva emännänkyhmy kasvaa? Haluatko, että olkapääsi kääntyvät eteenpäin, ryhtisi on lysähtänyt? Haluatko, että pituutesi painuu kasaan? Haluatko ilmeesi roikkuvan väsähtäneenä?
Jos haluat pelastautua tuolta tulevaisuudelta - lue lisää täältä.
/Eveliina Rusi ©KaunisNainen

Kasvojen kohotus ilman kirurgiaa?
Heräät, laahustat kylpyhuoneeseen silmät puoliksi ummessa. Nostat katseesi peiliin. Mitä siellä näkyy? Tummat silmänaluset, silmäpussit, alaspäin suuntautuvat juonteet suupielissä.
Kätesi nousee otsalle, ovatko rypyt syventyneet? Entäs nuo silmäkulman rypyt, onko niitä enemmän? Näkösi alkaa vähitellen tarkentua, onko iho aina ollut noin kirjava?

Lue koko kirjoitus täältä !
/Eveliina Rusi ©KaunisNainen

10 000 toistoa
10 000 toistoa tarvitaan, jotta tulet mestariksi johonkin asiaan. Mutta, kun haluamme jonkin asian muodostuvan rutiiniksi, se tapahtuu onneksi paljon aikaisemmin.

Lue koko kirjoitus täältä !
/Eveliina Rusi ©KaunisNainen

Armollinen Naiseus
Miksi armollinen naiseus? Armollisuus unohtuu helposti hektisessä ja suorittavassa arjessa.
Meille naisille asetetaan paljon paineita ympäristöstä niin mediasta, tuttavapiiristä, somesta, perheeltä, töistä ja mikä pahinta asetat niitä myös itse itsellesi.
Paineet liittyvät työntekemiseen, harrastamiseen, syömiseen, vapaa-aikaan, liikkumiseen, ulkonäköön, oikeastaan kaikkeen olemiseesi…

Lue koko kirjoitus täältä !
/Eveliina Rusi ©KaunisNainen

Hartiat korvissa syksyisin, miksi?
Millä pelastaudut hartiat korvissa tilanteelta?
Oletko huomannut, että niskan seutua alkaa kiristää, kun kesäloma on vain lämmin muisto. Luonto heläyttää väriloistoaan ympärillemme ja ilmat viilenevät.
Olet ehtinyt puskea taas töitä lomasi aikaan saadun rentoutumisesi jälkeen. Kiire, stressi, huono työasento saattavat vaikuttaa kehoosi kireytenä. Haravavointi voi tuntua hartioissa, varsinkin, jos et vaihda aina välillä haravan puolta. Kyllä, tiedän, että se on on aina vaikeampaa sillä väärällä kädellä. Kelin kylmetessä yrität sinnikkäästi välttää viiman pääsyn takkisi sisälle nostamalla hartiasi korviin.

Lue koko kirjoitus täältä !
/Eveliina Rusi ©KaunisNainen

Hätätilanne 24/7? Apua kestojännitykseen
Oletko kuullut taistele tai pakene -reaktiosta? Autonominen hermosto valmistaa kehomme toimintaan, kun hätätilanne yllättää. Fysiologiset reaktiot saavat meidät taistelemaan, pakenemaan ja myös jähmettymään. Kaikkea erikseen tai vuorotellen. Stressitasot nousevat, sydän hakkaa, adrenaliinia erittyy. Code red!
Tämä on tarpeellista selviytymisen kannalta – keho menee ikään kuin autopilotille, kun uhka on päällä. Hädässä et voi valita kuinka reagoit. Tiesitkö, että tämä reaktio voi jäädä kehoon (ja mieleen) päälle?Kestojännitys? Tai muodostua lievemmässä tilanteessa? Aiemmat elämänkokemukset, stressi tai ikävän työkaverin lähestyminen voivat aiheuttaa fysiologisesti samoja oireita kuin vakavammassakin vaaratilanteessa.

Lue koko kirjoitus täältä !
/Eveliina Rusi ©KaunisNainen

Voiko asenteella ja asennolla muuttaa elämän?
Mielestäni on kaksi tärkeää asiaa, jotka meidän olisi hyvä muistaa. Toinen niistä on asenne ja toinen asento.
Valitset itse miten suhtaudut tähän elämän menoon. Saat aivan itse päättää miten toimit, kun jotain tapahtuu. Päätät itse miten suhtaudut kehoosi. Valitset vapaasti millä mielellä aamu alkaa tai arki rullaa. Toki elämän käänteisiin vaikuttaa aina ulkopuolisetkin asiat. Mutta sitä ei kukaan määrää, miten toimit annetuissa puitteissa. En tarkoita naisten lehtien tai Facebook postauksien postiviisuuden vaaleanpunaista kuplaa, jossa pitäisi yrittää leijailla aina hymyillen hampaat kiiltävän valkoisina. Tarkoitan enemmän asennetta. Asennettasi yleisesti elämään.

Lue koko kirjoitus täältä !
/Eveliina Rusi ©KaunisNainen

Aloittamisen vaikeus: kaksi helppoa vinkkiä
Aloittaminen on usein se vaikein kohta. Se, että kotiin päästyäsi jaksat lähteä treenaamaan, kävelylle tai asettua jumppamatolle venyttelemään. Aloittamisen vaikeus voi koskea myös imurin kaapista ottamista, mutta näin tammikuussa me monet ajattelemme liikuntaa, miksiköhän.

Tiedät, että säännöllisen liikunnan saavuttamiseksi tarvitset aikaa. Ensin puurrat tahdonvoimalla, mutta se hiipuu väistämättä. Mutta aloitetaan sillä aloittamisen vaikeudella, mikä siihen voisi auttaa?

Todistetusti kaksi asiaa moninkertaistaa onnistumisen mahdollisuudet:
- hanki itsellesi valmentaja
- tee kehittymisestä sosiaalista

Jos yrität yksin, todennäköisyydet ovat sinua vastaan. Mutta kun liityt joukkoon, joka tavoittelee parempaa tulevaisuutta yhdessä, todennäköisyydet kääntyvät puolellesi. Ja silloin voi syntyä ihmeitä.

Lue koko kirjoitus täältä !
/Eveliina Rusi ©KaunisNainen

Lähtikö itsekuri karkuun ?
Mitä sen jälkeen, kun itsekuri alkaa häilyä. Tulee pieni repsahdus, toinenkin, useampikin. Itsekuri ei olekaan enää paras kaveri, johon voi luottaa. Se ei ole tukipilari, jonka kainaloon käpertyä ja hakea tukea aloittamaasi muutokseen. Repsahduksesta tulee pahamieli ja siitä tulee helposti kierre. Syyllistät itseäsi ja kiellät vielä enemmän, repsahdat, syyllistyt, kiellät. Kaiken yllä leijuu negatiivisuus ja pahaolo koko kehossasi.

Olet ehkä kokenut tämän. Mihin se itsekuri oikein karkaa kahden viikon tai kuukauden päästä. Näet vain jalanjäljet hangella ja kiireessä pudonneen pipon.

Mikä sitten pelastaa sinut, kun itsekuri lähtee käpälämäkeen? Se ei enää jaksa puskea ja painaa eteenpäin.

Lue koko kirjoitus täältä !
/Eveliina Rusi ©KaunisNainen

Palautuminen: mikä tekee siitä trendilajin ?
Olet huomannut, kun virta lisääntyy, onnistumiset lisääntyvät, oppiminen paranee, innostut asioista ja taas virta lisääntyy. Siitä tulee ihana kierre täynnä innostumista, uuden oppimista, onnistumisia ja energiaa.

Tämä hyvänolonpyörä tarvitsee lepoa, unta ja palautumista. Sinun ei tarvitse paahtaa harrastuksesta toiseen, liikuntalajista kolmanteen eikä treeneistä treeneihin. Tarvitset myös liikuntaa, mutta tämä pyörä ei vaadi rattaisiin maitohapoilla olevia lihaksia ja satoja toistoja.

Lue koko kirjoitus täältä !
/Eveliina Rusi ©KaunisNainen